Porseleinverf overige merken


Deco Art Enamels schoolbordverf voor porselein en glas
Schoolbordverf (zwart) voor glas, keramiek en andere gladde ondergronden!
Een eenvoudige veeg met het penseel verandert uw glazen en kermieken ondergronden in gebruiksklare.
Te gebruiken op items zoals glazen, kopjes, dozen, mdf, vazen en zoveel meer.

Porseleinverf stiften van Make Me (KARS)
Helaas kunnen wij deze serie niet meer aanvullen.
De Firma Kars bestaat niet meer.  
Hiervoor geldt dan ook OP=OP

Sprankelende kleuren
Dunne stiften met een punt van circa 2mm en dikkere stiften met een punt van circa 4mm
ontvet de ondergrond met alcohol (keukenpapier)
Stift in gebruik nemen: schudden tot u de balletjes hoort in de pen
druk de punt op een (oefen) tegeltje of schoteltje en pomp met de stift tot de verf begint te lopen

Droogtijd 4 uur
Bakken: uw schilderwerk in een koude (schone) oven zetten, temperatuur op 160graden en 90 minuten bakken. Daarna voorzichtig af laten koelen.

WACO Porcelain Pen is er in een gevarieerd kleurengamma. Ook deze verf is na afbakken vaatwasmachine bestendig.

Stift in gebruik nemen: Stift schudden. Daarna op een oefentegeltje of schoteltje pompen met de punt van de stift tot de verf begint te lopen. Laat de stift niet te lang zonder dop liggen i.v.m. uitdrogen van de punt.

Ontvet uw werkstuk vooraf met alcohol (bij ons verkrijgbaar of bij Apotheek of Drogist) en een stukje keukenrol. Zorg ook dat u niet met uw vingers op het reeds ontvette deel van het werk komt. Ook vingers geven altijd wat vet af.
Laat uw schilderwerk 24 uur drogen voordat u het afbakt in uw eigen oven. Zet het werk in een koude oven. Zet de oven op 170 graden en bak 30 minuten af. Laat het werk daarna voorzichtig afkoelen.
Edding porselein stiften
Porselein beschilderen en decoreren - met de edding 4200 porselein-penseelstift (De pennen na het gebruik horizontaal bewaren.)

Koffiebekers, vazen of eierdopjes: met de nieuwe edding 4200 porselein-penseelstift kunt u alle mogelijke objecten uit porselein beschilderen en decoreren – en dat heel uniek. De inkt schittert echter niet alleen op porselein, maar ook op geglazuurd keramiek en ovenvast glas. Het product moet korte tijd in de oven waardoor het uithard, hierdoor heb je blijvend plezier van je gedecoreerde producten. Doordat het is uitgehard zijn uw liefdevol gedecoreerde spullen vaatwasmachinebestendig. De edding 4200 porselein-penseelstift kleurt met zijn flexibele penseelpunt zowel vlakken als ook hele fijne creaties. Ook beginners halen bij het beschilderen van porselein snel mooie resultaten, doordat de crèmeachtige verf voor een gelijkmatig, briljant kleurresultaat zonder uitlopen zorgt. Indien kleurvlakken elkaar overlappen, kunt u het beste eerst één kleurlaag laten drogen, voordat u de volgende kleur aanbrengt. In totaal 15 kleuren. De porseleintekenpennen worden in drie op elkaar afgestemde setvarianten aangeboden.
Tips voor gebruik:
Reinig het object vóór het decoreren grondig in de vaatwasser en gebruik een reinigingsmiddel of brandspiritus om vingerafdrukken of vetsporen te verwijderen.
Zorg er bij het decoreren voor dat er geen onnodige vingerafdrukken onder de inkt komen. Voordat u het product in de oven uithard, moet u de beschildering eerst 15 minuten laten drogen. Bij 160 °C in een voorverwarmde oven 25 minuten laten uitharden en in de oven laten afkoelen.
Gebruik de penseelstift uitsluitend voor decoratieve doeleinden. Vermijd het decoreren van gedeelten van het porselein die worden gebruikt om te snijden, eten of drinken. Decoreer bijvoorbeeld dus alleen de rand van een bord of de buitenkant van een mok.
Dagelijkse reiniging: voorkom wrijving, contact en schuren door het object zodanig in de vaatwasser te plaatsen dat het niet in contact komt met ander aardewerk of bestek.

Producteigenschappen
Variabele lijndikte door penseelpunt ca. 1-4 mm
Verkrijgbaar in 15 kleuren
Gebruik: na het beschilderen van porselein, geglazuurd keramiek of ovenvast glas kort laten drogen, bij 160°C in een voorverwarmde over 25 minuten laten uitharden; dan is de beschildering vaatwasmachinebestendig.
Pen horizontaal bewaren
Kleur: reukvrije pigmentkleuren op waterbasis
Vervangende punten: geen