Crepepapier

Folia Crepepapier is een leuk en voordelig materiaal om even snel een pieten pakje te maken.

Pieten kraag maken van crepepapier: neem ongeveer 1,5 meter wit crepepapier.  Vouw deze strook in de lengte dubbel. Neem naald en een stevige draad (wit katoen bijvoorbeeld) en rijg de draad door het midden van de dubbelgevouwen strook. Laat een flnk stuk draad over aan het begin en het eind.
Als u klaar bent met rijgen kunt u de kraag ''rimpelen'' tot een Pieten kraag die past bij de piet die hem gaat dragen.

Pietenmuts maken van crepepapier: Knip een strok karton wat past om het hoofd van de piet die de muts gaat dragen. Niet de strook tot een ring (denk er om de scherpe puntjes van de nietjes aan de buitenkant).
Neem een lap crepepapier van minimaal 50x50cm, knip deze eventueel tot een zo groot mogelijke cirkel.
Eventueel kunt u langs de rand van de cirkel een rijgdraad rijgen en deze aantrekken zodat het crepepapier bol gaat staan en makkelijker in de kartonnen ring past. Niet het crepepapier in de kartonnen ring. (probeer steeds op dezelfde hoogte te nieten)
Maak nog een veer van papier of plaats een echte veer op de rand van de muts. Plak nog gekleurd papier om de kartonnen ring of plak in ieder geval met een strookje papier over de nietjes heen.

Pietencape maken van crepepapier: Knip een lap van minimaal 50x50cm. Rijg een draad op ongeveer 10cm van de bovenrand van het papier en rimpel de bovenkant van de cape. Het (stevige) draad waarmee gerimpeld is kan ook gebruikt worden om de cape om te doen bij piet. Of plak het geheel af met een lintje over de plek waar geregen is en houdt aan beide kanten een stuk lint over om de cape mee om te doen.

Knutselwerkje voor kinderen:
Kleine zwarte pietjes kunt u ook maken met een WC rolletje. Bekleed het rolletje met een gekleurd papiertje. Neem een stuk bruin of zwart crepepapier, vul dit met een prop WC of keukenpapier. Sluit het papier tot een bolletje voor het hoofdje. Maak een mini Pietenmuts, kraag en cape van crepepapier.
Maak aan twee kanten een gat in het WC rolletje en rijg daar de armen doorheen. Armen maakt u bijvoorbeeld van chenilledraad (pijpenragers) of vormtouw. (beide artikelen ook aanwezig in deze winkel)
MEER KLEUREN CREPEPAPIER VIND U IN ONZE AFDELING: PAPIER EN KARTON